Facebook InstagramVisa and mastercard Stiber på væggen - Stoltenbergs univers

Stiber på væggenI Påsken fik jeg endeligt gjort noget ved det, jeg har så længe villet male min entre og trappeopgang til første sal.

Den ene væg, den ved trappen til første sal, går i hele husets højde og jeg tænkte, at det ville se fedt ud med striber på højkant. Sorte og hvide selvfølgelig!

De andre vægge skulle være pink.

Nu er pink, efter min mening en svær farve at balancere. Er den for pink – bliver indtrykket let “plastikprincesse”, den kan også blive for hudfarvet; “grissebasse”, eller endnu værre “dildo”. Det tog lang tid at vælge. Jeg landede på en der hedder “Pelargon 677” i Beckers farveskala. Jeg købte den nu hos Røverkøb, da der ligger sådan en tæt på hvor jeg bor.

Farven er den samme farve, som jeg har brugt i mit billede Wild Stribes.

Så var farven valgt og de vægge der ikke skulle være stribede blev malet. Det var der ikke mange ben i.

Så var det striberne. Det tog lang tid, men her er hvad jeg gjorde.

Trin et: Jeg malede hele væggen hvid, med en bred malerulle og lod det tørre i et par dage, så det var godt tørt og kunne tåle lidt.

Trin to: Ved hjælp af et watterpas (laser), en blød, spids blyant og en lang stållineal, tegnede jeg en tynd streg i hele højden.

Trin tre: Jeg klæbede derefter en stribe 5 cm. bred malertape, langs hele blyantsstregen. Derefter målte jeg 5 cm ud fra hver side af tapen og markerede med blyanten, tre til fire steder langs stregen. Det næste var at forbinde markeringerne med den lange lineal, sådan at der nu var en blyantsstreg i hele højden, på hver side 5 cm fra den første tapestribe. Til sidst klæbede jeg en stribe tape i hele højden, langs hver af de to nye blyantsstreger. Nu var der tre tapestriber, med to bar-væg-striber imellem.

…og så fremdeles til hele væggen var stribet op med tape.

Trin fire: Så skulle tapen “lukkes”. Det vil sige, at jeg malede grundigt hen over kanterne på tapen med hvid maling. Dette gøres for at lukke tapen sådan, at den sorte farve ikke kan flyde ind under tapen og danne lunker. Den hvide maling tørrede et døgn.

Trin fem: Endelig blev det tid til sort maling. Der blev malet grundigt i alle bar-væg-striberne og også over kanten af tapen. Jeg brugte en lille fluffy malerulle. Det tørrede et døgn, hvorpå de sorte striber blev endnu en gang.

Trin 6: Et par timer efter sidste omgang, imens malingen stadig var fugtig, var det tid til at tage tapen af. Det var et spændende øjeblik, at tage den første stribe af. I mit stille sind, forestillede jeg mig alt muligt grumt, at al malingen var løbet sammen, eller at det sorte ville krakelere i kanten.

Men den første stribe var pæn og lige. Det er dog vigtigt at trække tapen lige ud, fra væggen, sådan at kanten på tapen skærer malingen lige over. Dette er også grunden til at malingen godt må være lidt fugtig, når man trækker tapen af.

Trin syv: Til sidst gik jeg det efter med en lille pensel, men kun de steder, der var ujævnheder elle lunker. Det var forbløffende lidt og mest i bunden, at malingen var flydt lidt ud. Men det var ganske let at rette til.

Resultatet var over al forventning og jeg er himmelhenrykt for min stribede entre.

Materialer: Som sagt brugte jeg maling fra Røverkøb. Det kan anbefales. Jeg har efterfølgende malet et andet sted, hvor jeg ville have en lige streg øverst og bruge samme fremgangsmåde. Men her brugte jeg maling fra Silvanol fra Silvan. Denne maling, var ikke lige så let for tapen at skære sig igennem, da jeg trak det af, hvilket betød, at der blev trukket små flager med af og resultatet ikke blev lige så godt.

Jeg havde en rulle 5 cm. malertape liggende fra Jem og Fix, den hvide billige kvalitet. Den tapede jeg halvdelen af væggen op med. Da jeg løb tør, gik jeg i Røverkøb for at købe mere. Der sagde de, at den billige ville smelte sig fast og opfordrede mig til at købe den blå udgave, der også er dobbelt så dyr. Da jeg allerede havde tapet halvdelen op, med noget billigt, besluttede jeg mig for at fortsætte med den billige fra Røverkøb til resten. Som sagt, var resultatet fint, så der er ingen grund til at købe den dyre maletape.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *